Coadă la Birourile Electorale: se depun dosarele de candidatură

luni, 29 aprilie 2024, 03:00
2 MIN
 Coadă la Birourile Electorale: se depun dosarele de candidatură

Ultima zi de înscriere pentru alegerile locale este 30 aprilie.

În weekendul abia încheiat a fost coadă la birourile electorale ieșene, mai ales la cel de circumscripție municipală de la Primărie. Vineri, PSD a „spart gheața” și, în aceeași zi, a mai depus listele un mic partid (Umanist Social Liberal).

Gheața a fost spartă de PSD

Sâmbătă, a fost rândul PNL să defileze cu o delegație numeroasă, mai întâi la Palatul Roznovanu, pentru candidaturile de primar și consilieri locali, apoi la Casa Pătrată, pentru aspiranții la președinția și la mandatele Consiliului Județean.

Sâmbătă a fost rândul PNL

Ieri, afluența a fost și mai mare. Primul venit la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală a fost grupul Partidului Societății Ieșene, condus de Viorel Blăjuț, pretendent la mandatul de primar.

Duminică, primul venit la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală a fost grupul Partidului Societății Ieșene, condus de Viorel Blăjuț

A urmat delegația Dreptei Unite. USR, PMP și Forța Dreptei susțin candidatura lui Marius Bodea la Primăria Iași, dar ultima formațiune a depus o listă separată pentru Consiliul Local. De remarcat că, din cele opt nume de pe listă, șapte sunt ale candidatelor. Pentru Consiliul Județean, Alianța va merge „la pachet”, urmând să înregistreze candidaturile luni dimineață.

A urmat delegația Dreptei Unite

Tot ieri, Cosette Chichirău a sosit la Primăria Iași ca să înregistreze candidatura sa la Primărie, respectiv cele ale membrilor Partidului înființat de ea anul trecut, CURAJ, pentru Consiliul Local.

Tot ieri, Cosette Chichirău a sosit la Primăria Iași ca să înregistreze candidatura sa

Astăzi urmează să se înregistreze dosarele celor de la AUR, la Primărie, respectiv pentru CJ. Mai sunt așteptate, de asemenea, REPER, Pro România și SOS România. Perioada de înregistrare a candidaturilor expiră la sfârșitul zilei de 30 aprilie, după care urmează câteva zile în care acestea – sau respingerea lor – pot fi contestate. Cel târziu pe 8 mai vom afla lista finală a candidaturilor, după soluționarea tuturor contestațiilor.

Comentarii